maanantai 21. kesäkuuta 2010

Jukola 2010

Olipas urheiluhullu väsynyt. Yksi yö ilman unta ja päälle mukava jukolan "pitkä yö", niin otti kyllä koville ja siksipä blogipäivityskin tulee vasta nyt. Urheiluhullu lähti jukolan yöhön joukkeella jossa oli 3 suunnistusnoviisia ja 2 naista. Joukkue oli siis äärettömän rautainen ja tavoitteena oli läpipääsy, mutta kaiken kaikkiaan koko tiimi ylitti itsensä ja joukkue pääsi maaliin sijalla 766 kun ilmottauneita tiimejä oli 1555. Mieletön suoritus ensikertalaisilta ja kokeneimmiltakin juoksijoilta.

Mutta omaan osuuteen... Lähtö metsään tapahtui hiukan ennen neljää aamuyölläja linnuntietä matkaa oli 11,5 km eli suunnistustermein varmaan hiukka reilut 15 km oikeasti juoksua. Maasto oli todella haastava eli mentiin koko ajan ylös ja alas mäkiä, mäkien välissä tiheikköä ja soita. Paikka oli siis todella kunnon erämaata. Mutta itse suoritukseen: Heti ykköselle pieni n. 7 min. pummi ja matka lähti heti epävarmasti käyntiin. Tämän jälkeenmatka eteni sujuvasti jonkin matkaan kunnes iski katastrooffi. Kaamea samaistusvirhe ja n. 1 km väärään suuntaan ja takkiin tuli n. 20 min. Tämän jälkeen piakkoin eteen tuli aivan loistava peesiselkä ja sitten lähdettiin menemään. Hajonta oli meillä sama ja muutaman kilsan pystyin juoksemaan yhdessä samalla seuraten missä mennään ja osallistumalla suunnistukseen. Tämän jälkeenoli vauhti suunnistukseen liikaa ja urkkahullun rooliksi jäi hullun kiilto silmissä pysyä selässä kiinni ja vasta pari rastia ennen maalia tuo loistava selkä katosikin etumaastoon. Loppumatka varmaa suunnistusta ja loppusuoralle kunnon spurtti. Kartta systerille (Heja,heja, heja) ja reissu oli takana. Ja innostus suunnistukseen sen kuin taas jälleen kasvoi. Kivaa!!!
  • Laji: Suunnistus
  • Matka: 11,3 km
  • Aika: 2:15:06 (sijoitus: 596/1437 - perhanan jättebummen)
P.S. Jukolan jälkeen tuntuu kroppa olevan enemmän poikki kuin maran jälkeen. Kovaa hommaa oli. Tai sitten vaivaa se että kun yhden yön unet jäi kokonaan väliin niin "vanhalle" miehelle se ei enää sovi... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti