maanantai 5. lokakuuta 2009

Pirkan Hölkän kokemukset

Eilen oli siis Pirkan Hölkkä ja vielä lauantaina näytti keli heikolta. Illalla 23 kieppeillä tuli vettä aikalailla ja aamullakin herättiin vesisateeseen. Aamulla teippiä hieman jalkaan, aamupala nassuun (Leijonamuroja - niistä saa voimaa!) ja kuteet niskaan. Kun autoon päästiin ja kohti Valkeakoskea sade jo lakkasikin ja lähtöhetkellä paistoikin jo lähes arska.

Startti oli klo 9:00 ja kauhealla ruuhkalla lähdettiinkin liikkeelle. Itse kuvitellin että ajanotto otetaan Maratonin tavoin netto- ja bruttoaikoina, mutta tässä casessa aika olikin absoluuttinen. Tämän jos olisin tiennyt, niin olisin sykkinyt alussa hieman enemmän. Pienen kävelyn jälkeen päästiin vauhtiin ja ensimmäinen fiilis oli että jengi juoksee ihan "himolujaa". Porukkaa oli edellä "aivan törkeesti" ja tuntui että vauhtia pitäisi kiihdyttää tosi lujaksi.

Noin 4 km asfalttijuoksun jälkeen päästiin metsään ja pikkuhiljaa se metsäkoneen vauhti alkoi löytyä ja porukkaa alkoi tulla selkä edellä vastaan. Pahimmalle metsäosuudelle jäinkin letkaan ja siinä köpöteltiin kohtuullista vauhtia, mutta itse olisin ehkä mennyt hieman lujempaa. Puolivälin kivi tuli vastaan noin 1:29 ajassa. Aikataulussa, mutta vain niukasti. Loppumatkalla alkoikin tulla leveämpää tietä ja purtsia ja juoksuun tulikin hyvää vauhtia. Neste upposi hyvin ja energiaa oli tankkausta jäljellä runsain mitoin. Lisäksi löytyi hyviä selkiä peesattavaksi ja säännöllisesti siirryttiin jonossa eteenpäin seuraavalle selälle. :D

Loppumatkassa alkoi tuntua hiukan tiukalta, mutta vauhti pysyi silti hyvänä ja perille saavuttiin ajassa 2:52:43. Ja toinen 16,5km siten siis n. 1:24. Nyt 1½ pv suorituksen jälkeen paikat hellänä edelleen ja eritoten portaiden kävely todellista tuskaa. Oppeina tästä ensi kesän maratonille otetaan hyvä tankkaus ilman muuta ja vauhtikin tuntui kohtuulliselta. Jo tällä kunnolla olisi pitänyt mennä alle 4h kunnolla. Jos Pirkan Hölkkään osallistun (niinkuin olisi tarkoitus), niin tietääpähän alussa sykkiä vähän enemmän ja huomioida absoluuttinen ajanotto.

Kiitokset huoltojoukoille!!! :D Loistavaa toimintaa. Nyt vielä lepoa, joten seuraavaksi lisää tarinaa ensi vuoden kilpailukalenterista.

-Urheiluhullu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti