sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Nike+

Ajattelin kirjoitella Nike+ setistä, joka on näin urkkahullun näkökulmasta se paras "gadget", mitä on ikinä keksitty.

Stoori minun osalta Nike+:n kanssa lähti liikkeelle, kun satuin jenkkillässä voittamaan arvonnassa IPod touchin (2nd gen). Katselin heti Ipodista, että Nike+ toiminnallisuus on tuettuna kys. laitteessa. Heti asiaa lisää tutkimaan ja Niken virallinen kanta on että Nike+ toimii vain Niken plus-kengissä, joissa on sensorille oma paikkansa. Onneksi Google kertoi, että ei Nike+:n käyttö vaadi mitään Niken kenkiä, vaan sensorin voi tuunata joko koti- tai kaupallisin konstein minkä tahansa kenkäpariin kiinni. Itse en jaksanut alkaa askartelemaan vaan tilasin sensorin Niken verkkokaupasta ja pussukan tuolle ameriikan verkkokaupasta.

Mutta mitä Nike+ sitten tekee? Lyhyesti vastauksena on se että kiinnittämällä sensrorin kengän päälle (tai jos ostat Niken kengät, niin pohjallisen alle olevaan spessukoloon). Tuo sensori lähettää dataa IPodiin (Nano, Touch tai IPhone), jonka avulla voit seurata juoksujesi vauhtia, matkaa jne. Kaikki samassa IPodissa, jonka muutenkin ottaisi lenkille mukaan. Lenkin jälkeen tietokoneen kautta synkronointi nettiin ja siellä juoksut voivat olla osana esim. naisten ja miesten välistä kisaa. Lyhesti tiedot juoksuista talteen ja motivaatiota, juoksujen viemistä osaksi yhteisöllisyyttä.

Tässä minun Nike+ alkukuva:
Kuvassa juoksut yksittäin eri päiviltä, jokaisesta juoksusta voi porautua itse juoksun tarkempiin detaljeihin. Seuraavassa allekirjoittaneen tässä blogissa julkaistu 22km juoksu viime viikolta.


Kuvassa näkyy juoksu vauhti kullekin kilometrille ja lopullinen kuljettu matka. Mutta ennenkaikkea Nike+ on yhteisöllisyyttä, omien rajojen rikkomista, tavoitteiden asettamista.



Suosittelen lämpimästi Nike+ hankintoja kenelle tahansa asiaa pohtivaa, ennenkaikkea jos satut omistamaan Nike+:aa tukevan IPodin jo tai itse gadget:ia käyttäneenä nyt olisin kyllä ostanut itse IPodin ihan vaikka vain tätä varten.

40v. kuukävelyn kunniaksi "juostiin" porukalla kuuhuun (384,403 km) jo, nyt juostaan jo musiikin, jenkkifutisjoukkueen puolesta ja samalla tavoitteena 200 mailia kesällä + 250 km "kerho". Kerron lisää Nike+ tavoitteesta ja niiden toteutumisesta myös jatkossa täällä.

-Urheiluhullu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti